Menu
Ervaring met BLM Architecten van Richard Kerver & Elsbeth ter Laak
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Richard Kerver & Elsbeth ter Laak

Richard Kerver & Elsbeth ter Laak

22-01-2019

Met BLM zijn wij het avontuur van een huis bouwen aangegaan.

Het is een spannende tocht geworden waarin discussies niet gemeden werden met elkaar om tot vooral een praktische indeling van ons huis te komen. Dat is nu wij er in wonen zeker gelukt. Mooie ruimtes, met veel licht, vooral beneden met prachtig uitzicht naar buiten. Wat betreft de buitenkant van het huis, hadden we achteraf misschien wat meer opties moeten bekijken, maar de tijd drong enigszins. Toch zijn we hier tevreden over, het is anders dan anders geworden en dat is voor ons goed. Tijdens het bouwproces was Patrick altijd bereikbaar en dacht hij goed mee. 

Hans en Patrick bedankt. Wij genieten van ons huis!

Richard Kerver & Elsbeth ter Laak

BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Raymond & Jane Winckler

Raymond & Jane Winckler

21-12-2018

Wij kijken terug op een fantastische, spannende periode die door BLM architecten mogelijk werd gemaakt. 

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot nu toe hebben wij de samenwerking als zeer prettig ervaren. Functionaliteit, design en duurzaamheid waren de basisbegrippen voor het ontwerp van ons huis. De eerste schets sloot gelijk aan bij onze wensen. Daarna is het ontwerp verfijnd. Tot en met de aanvang van de bouw hebben Hans en Patrick het hele traject in goede banen begeleidt. In die periode waren ze goed te bereiken en stonden ze open voor de vele vragen. Hans heeft ons in contact gebracht met Noaber bouw en dat leverde eveneens een goede samenwerking op. Ook de nazorg van BLM architecten is uitstekend. 

We hebben onlangs samen een kop koffie gedronken in de woonkeuken van ons nieuwe huis.

Raymond & Jane Winckler

BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Wim & Karin Delsing

Wim & Karin Delsing

06-10-2015

Het moest zo zijn!

Puur bij toeval zijn wij bij BLM architekten op een zonnige zaterdag naar binnen gelopen tijdens het “inloopspreekuur”.

Omdat er in eerste instantie niet veel gegadigden waren zat Hans heerlijk thuis van het weer te genieten. Maar gezien onze nieuwsgierigheid over de werkzaamheden van een architekt werd besloten Hans maar eens te vragen langs te komen. In ons gesprek, dat eerst nog ging over wat een architekt doet en onze plannen om te gaan bouwen viel al snel op dat Hans driftig zat te schetsen en te tekenen.

Ongeveer 2 weken na onze kennismaking heeft Hans bij ons thuis zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat zijn idee een schot in de roos was bewijst de realisering van onze woning aan de Fokkerweg. Alle gedachten van ons als opdrachtgever zijn er in verwerkt. Het contact met BLM, met name Hans en Basil verliep via hele korte lijnen en met snelle oplossingen en antwoorden voor ons. 

Aannemersbedrijf Mulder en Installatie bedrijf Ten Dam hebben de tekeningen van Hans en Basil omgezet in een huis waar we trots op zijn en hopen nog vele jaren te mogen genieten van de rust, de ruimte en de natuur.

Mochten we ooit weer wilde plannen krijgen zouden we geen moment twijfelen over deze bouwcombinatie!

Karin en Wim Delsing
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Frank & Mireille Poorthuis

Frank & Mireille Poorthuis

06-10-2015

Bij BLM achitecten hadden we meteen een goed gevoel, een architect die mee denkt!

Al onze wensen en eisen van de gemeente in een betaalbaar en super mooi ontwerp verwerkt. Tijdens het bouwproces blijft BLM architecten betrokken en helpt mee denken met het maken van keuzes waar je tijdens de bouw tegen aan loopt. Wij ervaren de samenwerking als zeer prettig.

Toekomstige kopers van een kavel op Het Brunink zullen we jullie zeker aanbevelen.

Frank en Mireille Poorthuis
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Henk & Marjan Alberts

Henk & Marjan Alberts

09-01-2015

Na een gedegen intake, waarin wij in nauw overleg onze wensen in kaart hebben gebracht, kwam Hans met een eerste schets. Wij waren direct verkocht, wat een plaatje! Hans had niet alleen een idee over hoe de woning er uit zou komen te zien, hij had zelfs een grof landschapsontwerp. “Deze woning kan niet los worden gezien van het landschap” was Hans’ insteek.

De vertaling van de schetsen naar een bouwtekening was een hele klus, waarin we enorm goed zijn begeleid door Hans en Basiel. Ongelofelijk wat daar allemaal bij komt kijken…

Op dit moment wordt de woning gebouwd. De bijzondere vorm van de kap is al zichtbaar. We kunnen niet wachten totdat het klaar is. Helaas duurt het nog enkele maanden voordat we onze mooie nieuwe woning kunnen betrekken.

We kunnen BLM-architecten zeker aanraden als je je droom wilt gaan bouwen.

Henk en Marjan Alberts
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Henk & Anja van der Kolk

Henk & Anja van der Kolk

17-11-2014

Wij wilden graag een huis dat past in de omgeving. Een huis met ruim uitzicht op het Twentse landschap. Een huis waarin het fijn toeven is en dat tegelijkertijd ruim en knus is. Hans Beeftink bedacht een huis dat zowel modern is, als passend bij het oude landschap, waarbij elke binnenruimte anders is en alles toch passend in een geheel. Elke zijkant van het huis maakt nieuwsgierig naar de andere kant, maar verraadt daarvan nog niets. De vrijheid die Hans kreeg om het huis vorm te geven, heeft hij gebruikt om iets te maken waarvan we nu kunnen zeggen; "dit is ons huis." 

Henk en Anja van der Kolk
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Hans Vlaskamp & Gerleen Posthumus

Hans Vlaskamp & Gerleen Posthumus

16-03-2015

Wij waren op zoek naar mogelijkheden buiten de conservatieve paden en BLM architecten heeft die weten vorm te geven. Losse ideeën, overgegeven aan een creatief brein, zijn in architectuur samengesmolten tot ‘modern ontmoet rustiek’ in een licht en ruimtelijk huis. 

Gedurende de bouw was BLM architecten ook altijd bereid om samen met de aannemer praktische problemen op te lossen en ons zo te ontzorgen.

Hans Vlaskamp en Gerleen Posthumus
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies KBH Vastgoed, John Kuipers

KBH Vastgoed, John Kuipers

21-01-2015

Mijn eerste contact met voornamelijk Hans Beeftink gaat al zeker een jaar of tien terug, in die tijd werkte hij nog onder zijn eigen naam met een bureau in Hengelo. Na de fusie zijn ze verhuisd naar Enschede en opereren ze onder de naam BLM Architecten. Dit is een verbetering van het gehele bureau gebleken dat nu over een grotere slagkracht beschikt dan voorheen en deze vooral op de juiste manier benut in zowel de architectonische, technische- als sociale kennis van het gehele bouwproces.

Ik heb uitsluitend goede ervaringen met Hans gehad en werk dan tot op heden ook goed en graag met hem samen, hij geeft me het gevoel samen het project te trekken, en niet als alleen de onbereikbare architect die tegen wil en dank zijn ontwerp doordrijft. Uiteraard zet Hans ook zijn stempel op het ontwerp maar is nooit wars van een stevig potje sparren om een nog beter resultaat te behalen.

We zijn nu weer bezig met een nieuw project in Enschede op Het Roombeek en dat wordt weer één van de juweeltjes waar de stad trots op kan zijn. Kortom ik ben blij met de samenwerking die ik heb met  ans en wil graag met hem nog meerdere projecten oppakken.

John Kuipers, Directeur KBH Vastgoed
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Electromach BV, Jan Wijnen

Electromach BV, Jan Wijnen

07-01-2015

Op puur subjectieve gronden werd aan BLM architecten de opdracht verleend door Electromach. Na een paar indringende gesprekken met Hans Beeftink hadden we het gevoel dat hij prima begreep wat we wilden een gebouw met uitstraling realiseren binnen het beschikbare budget en dat voldoet aan de voorwaarden die gesteld werden in het beeldmerk door de eigenaar Campus Westermaat. Verder hadden we in nauwe samenwerking een uitgesproken visie met betrekking tot het logistieke proces binnen ons bedrijf weten te formuleren welke BLM architecen uitstekend heeft weten te realiseren. Ik denk in deze in het bijzonder aan de kantoren op de eerste en tweede etage die verboden zijn met een drietal trappen zodat we een zeer korte afstand konden realiseren tussen productie en engineering en we extra productie ruimte kregen. Ook de procesflow in de productie werd zeer efficiënt verwezenlijkt.

Ook het feit dat de organisatie aan de buitenzijde (zoals Hans dat noemt) afleesbaar is, zien wij uiteindelijk als een aanwinst voor Electromach, wij zijn blij dat Hans hieromtrent wel eens vasthoudend heeft geacteerd. Zowel de ontwerp- als de bouwfase verliepen uiterst soepel. Ook de externe deskundigen zoals voor brandbeveiliging, staalconstructie, geluidsbelasting etc. waren beschikbaar op het moment dat zij nodig waren. Er werd door Jeroen Bruggink een duidelijk besprekingsverslag gemaakt van deze vergaderingen met een duidelijke “to do” lijst voor de betreffende partijen. Het bestek werd conform de planning gerealiseerd en de bouwvergunning was er zelfs sneller dan dat wij de bouw van start kon laten gaan.

Tijdens de bouwfase werden uiteraard diverse (detail) wijzigingen aangebracht ten opzichte van het originele ontwerp welke door Jeroen steeds correct werden verwerkt zowel richting aannemer alsook in de bouwtekeningen. Met trots stel ik vast dat de nieuwbouw binnen budget werd gerealiseerd en werd

opgeleverd conform de planning.

Last but not least wil ik de bijzonder prettige sfeer gedurende de gehele looptijd van het project noemen. We waren een team, opdrachtgever, architect en de mede op zijn advies geselecteerde aannemer, onderaannemers en adviseurs.

Jan Wijnen, Directeur Electromach B.V.
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Gabriëlle & Morell Alferink

Gabriëlle & Morell Alferink

17-11-2014

“Het realiseren van onze bijzondere woning was door de persoonlijke begeleiding zeer prettig. Van de bouwvakkers vingen we op dat de bouwtekeningen van BLM zeer gedetailleerd zijn, en zij hierdoor de bouw beter konden uitvoeren.”  

Gabriëlle en Morell Alferink
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Vastgoedbedrijf Enschede, Theo Sanderink

Vastgoedbedrijf Enschede, Theo Sanderink

07-01-2015

De samenwerking met BLM architecten voor advisering in het kader van energie, duurzaamheid en ontwerp van een nieuw entreegebied is naar volle tevredenheid uitgevoerd. Het project is binnen de gestelde uitgangspunten ten aanzien van kosten, kwaliteit en tijd op een vakkundige wijze uitgevoerd. De samenwerking tussen opdrachtgever en BLM architecten kan als positief en constructief gekenmerkt worden.

Theo Sanderink
Vastgoedbedrijf Enschede
Sr. Projectleider Technisch Beheer
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Scouting Gelre Groep Twello, Harm Groen

Scouting Gelre Groep Twello, Harm Groen

09-01-2015

Scouting Gelre Groep telt circa 200 leden. We maken al weer een paar jaar gebruik van het nieuwe clubhuis. Het gebouw is functioneel en voldoet prima aan onze wensen. Het is gebouw is zodanig ontworpen en gesitueerd op het terrein dat het een goede geluidsbuffer is naar de naastliggende woningen. Hiermee wordt voldaan aan een belangrijke ontwerpeis namelijk; optimale mogelijkheden bieden voor het uitoefenen van scoutingactiviteiten zonder dat dit overlast geeft voor omwonenden.

 Harm Groen, Scouting Gelre Groep Twello
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Bert & Kitty Smellink

Bert & Kitty Smellink

09-01-2015

Wat we al hadden was een mooi huis op een geweldige plek. En toch was er nog een wensenlijstje. BLM architecten heeft laten zien te kunnen luisteren en al onze wensen geïntegreerd in een behoorlijk omvangrijk verbouwingsvoorstel. De intensieve samenwerking met Hans Beeftink in alle fasen, heeft voor ons geleid tot een heerlijk huis.

 Bert en Kitty Smellink
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies KBH Vastgoed, John Kuipers

KBH Vastgoed, John Kuipers

21-01-2015

Mijn eerste contact met voornamelijk Hans Beeftink gaat al zeker een jaar of tien terug, in die tijd werkte hij nog onder zijn eigen naam met een bureau in Hengelo. Na de fusie zijn ze verhuisd naar Enschede en opereren ze onder de naam BLM Architecten. Dit is een verbetering van het gehele bureau gebleken dat nu over een grotere slagkracht beschikt dan voorheen en deze vooral op de juiste manier benut in zowel de architectonische, technische- als sociale kennis van het gehele bouwproces.

Ik heb uitsluitend goede ervaringen met Hans gehad en werk dan tot op heden ook goed en graag met hem samen, hij geeft me het gevoel samen het project te trekken, en niet als alleen de onbereikbare architect die tegen wil en dank zijn ontwerp doordrijft. Uiteraard zet Hans ook zijn stempel op het ontwerp maar is nooit wars van een stevig potje sparren om een nog beter resultaat te behalen.

We zijn nu weer bezig met een nieuw project in Enschede op Het Roombeek en dat wordt weer één van de juweeltjes waar de stad trots op kan zijn. Kortom ik ben blij met de samenwerking die ik heb met  ans en wil graag met hem nog meerdere projecten oppakken.

John Kuipers, Directeur KBH Vastgoed
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Janssen de Jong Bouw Hengelo, Ron Wolbert

Janssen de Jong Bouw Hengelo, Ron Wolbert

09-01-2015

Bouwen in teamverband is met name een succes wanneer partijen exact weten wat ze van elkaar mogen verwachten. BLM architecten snapt dat als geen ander, en mede daardoor is project Roompunt een succes, en voor ons een feestje om te bouwen.

Ron Wolbert, directeur Janssen de Jong Bouw Hengelo
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Govert & Erna Droste

Govert & Erna Droste

09-01-2015

Mijn vrouw en ik hebben een prachtig nieuwe woning gekregen dankzij jullie. De creativiteit, begeleiding en met name het meedenken door BLM architecten hebben wij als heel bijzonder ervaren.

Govert en Erna Droste
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Valadis, Robert Nijhof

Valadis, Robert Nijhof

21-01-2015

Tijdens en voorafgaand aan de bouw van ons kantoorgebouw met productie- en magazijnruimte aan de Generatorstraat te Hengelo, is BLM architecten gebleken een prima sparringpartner, een uitstekend architect en een accurate projectbegeleider te zijn. 

Alle vragen en uitdagingen tijdens het bouwproces zijn professioneel opgepakt en zo snel mogelijk doorgesproken en verholpen, echt zoals je een projectbegeleider bij zo’n bouwproces wenst. Ook het is hierbij mee-ontworpen interieur en gerealiseerd en sluit derhalve prima aan bij de uitstraling van ons prachtige nieuwe pand.

We kijken terug op een zeer prettig bouwproces.

Robert Nijhof, Directeur Valadis
BLM Architecten Enschede ervaringen en recensies Bosan Sportinstallaties bv,  Gerrit ten Bos

Bosan Sportinstallaties bv, Gerrit ten Bos

07-01-2015

Wij hebben een bouwkavel aangekocht voor de realisatie van ons nieuwe bedrijfspand. In het nieuwe ontwerp moest ruimte gegeven worden aan onze metaalproductie, afmontage, stoffeerderij, magazijn met laad- en losruimten, showroom en kantoren.

BLM architecten heeft voor ons …een prachtig tijdloos ontwerp… gemaakt, waarin hij de mogelijkheden van de aangekochte kavel zeer optimaal benut heeft. Al onze wensen ten aanzien van routing, bedrijfsactiviteiten en uitstraling heeft hij samen kunnen laten komen in het huidige pand. Ook tijdens het bouwproces en de realisatie heeft BLM architecten in de persoon van Patrick Venhuis een zeer actieve rol gespeeld. Tijdens de bouw moesten er regelmatig zaken aangepast worden naar de veranderende wensen van onze kant, hierin heeft BLM architecten zich als een prettige, meedenkende en bereidwillige partner opgesteld.

Nog dagelijks genieten wij van een prachtig pand waarin functionaliteit en esthetische aspecten uitstekend op onze wensen zijn afgestemd.

Gerrit ten Bos, directeur Bosan Sportinstallaties bv