Menu
Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte

Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte

Op het Luttermolenveld in de Lutte is bij een eerder ontworpen woning, een kangoeroewoning ontworpen en gebouwd.

Deze woning in landelijke stijl, is volledig aangepast om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Denk hierbij aan extra brede deuren, geen drempels en een grote badruimte. De gehele woning is voorzien van domotica, zodat alles met een tablet is te bedienen en het sanitair, wastafel en toilet zijn in hoogte verstelbaar. Deze woning voldoet aan alle energie-eisen van deze tijd. Een HR-ketel, gebalanceerd ventilatie systeem met WTW en zonnepanelen zijn hier voor aangebracht.

De twee woningen zijn met elkaar verbonden zodat de zorgvrager en mantelzorger bij familie kunnen verblijven.

De woning is volledig onderkelderd vanwege de slechte grondslag ter plaatse en sluit in detail naadloos aan bij de eerder gebouwde woning.

opdrachtgeverparticulier
ontwerpdecember 2014
opleveringapril 2016
oppervlakte / inhoud   65 m2 / 325 m3 (excl. kelder)
constructeurConstructieburo ten Vergert
adviseur (epg)Timax
aannemerAannemingsmaatschappij Punt
installateurErik Jongebloed installatietechniek
woningaanpassingen   Ergoflex
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte
BLM Architecten Enschede foto van project Kangoeroewoning Luttermolenveld in De Lutte